Otto de Ontdekker

Otto de Ontdekker: Voor peuters die bijna toe zijn aan de basisschool...
'Otto de Ontdekker' is een project vanuit de basisschool om peuters van 3 of 3,5 jaar oud een dagdeel te laten wennen aan de basisschool. In een veilige, vertrouwde omgeving leren de peuters de leerkrachten, de omgeving en de kinderen van de onderbouw kennen. Spelenderwijs wordt met sociale, maar ook schoolse vaardigheden kennis gemaakt. De leerlingen zingen, dansen, knutselen en spelen spelletjes onder begeleiding van een bevoegde leerkracht. Kortom: Otto de Ontdekker zorgt voor een interessante 'ontdekkingstocht' in de basisschool.

Opening Otto de Ontdekker op KBS Mariëngaarde!

Er kwamen een aantal nieuwe kinderen bij ons wennen op de Mariëngaarde. Toevallig was dat op de dag dat OTTO de Ontdekker bij ons op school was! Otto heette de kinderen en hun ouders welkom, er werd taart uitgedeeld en vervolgens mochten de kinderen een ochtend wennen met de juffen. De kinderen hebben liedjes gezongen en mochten van het kiesbord een spelletje kiezen. We zijn ook even naar buiten geweest samen met de kinderen van groep één en twee. Ivo, één van onze Zieke Docenten heeft een coole graffiti gemaakt van OTTO. Zijn kunstwerk is te bezichtigen naast het flexlokaal. Klik hier voor het leuke filmpje van deze bijzondere dag! 

Lees meer over Otto de Ontdekker in deze informerende (ouder)brochure. Lijkt het u passend voor uw kind óf wenst u aanvullende informatie, dan kunt u ons bereiken via het contactformulier.